Vegetarische Kok

lekker • puur • eerlijk

Hieronder volgenen een aantal voorbeel menu's, welke een gode indruk geven hoe & wat ik goed kan koken. Dit betekend natuurlijk niet dat dit het enige is wat ik kan & doe. Heel veel is mogelijk in overleg en graag stem ik de gerechten af op de wensen & behoeftn van de groep waavoor ik kook!

Ontbijt 

Fruit (meloen, banaan, appel, peer, druiven etc.), ontbijtgranen (ook tarwe vrij en glutevrije varianten), amandelmelk, sojamelk, biologische yoghurt, brood (gist en desem), crackers, rijstwafels, biologische jam, notenpasta’s, biologische kaas, grasboter en margarine. Koffie en diverse (kruiden) thee.

Lunch 

Een soep (indiaase wortelsoep, mediterane pittige tomatensoep, romige courgettesoup, thaise groentensoep met cocosmelk, aardappel-prei soep en nog zoveel meer soepen!) Salades: altijd een groene salade; groene bladsla met veel rauwkost (wortel, biet, avocado, tomaat en komkommer. Geroosterde zaden en keuze uit 2 soorten dressings. Een kleine salade (witlof met appel, noten en rozijnen of een bulgur salade met feta en gedroogde tomaatjes of een marokaanse wortelsalade). Een verse spread (bijvoorbeeld; humus, of een geitenkaas noten spread, een bietenwalnoten spread, een indiaase linzenspread) Crackers en brood Grasboter en kaas en een hapje (omelet, gevuld balderdeeghapje etc.).

Diner

Het diner bestaat altijd uit vijf onderdelen: Een koolhydraat (graansoort/rijst of aardappel), Een groentegerecht, een eiwit gerecht, een snack een gemengde salade met 2 soorten dressing. Het diner is wisselend geïnspireerd op de diverse wereldkeukens zoals: de Indiaas keuken, de Thaise keuken, de Indonesische keuken, de Mexicaanse, de Caribische keuken of de zuid Europese keuken. Desserts Er zijn honderen toetjes die ik kan maken, maar hier een aantal favorieten; Citroenkwark, Appelkruimel met Mouse, Sorbetijs met (soja)room, Bananentoet met chocolade